Home/Nieuws, Uitgelicht home/Makronyl gecertificeerd conform BRL SIKB 7800

Makronyl gecertificeerd conform BRL SIKB 7800

Makronyl is al vele jaren gecertificeerd om bovengrondse chemie installaties te produceren en installeren conform de BRLK903 waarin wij ook onze zelf geproduceerde PE / PP / PVC-U BRL K21009 gecertificeerde tanksets kunnen toepassen.

De BRL K903 certificering is vervangen door de BRL SIKB7800 certificering. Omdat er verschillen zijn qua eisen tussen de certificeringen moest het SIKB7800 certificaat opnieuw worden behaald. Makronyl heeft dit certificaat sinds 1 juli 2021.

De BRL SIKB 7800-standaard heeft een wettelijke basis voor bedrijven die onder het activiteitenbesluit vallen, waar de SIKB toezicht op houdt. Het activiteitenbesluit verplicht hen om ondergrondse en bovengrondse installaties voor de opslag van chemicaliën en vloeibare brandstoffen onder certificaat te laten installeren. Dat gebeurt voor de bovengrondse chemicaliën door Makronyl volgens de BRL SIKB 7800.

Na het inbedrijfstellen en het volledig maken van het technisch constructiedossier kan Makronyl zelf het installatie certificaat op de Kiwa Portal downloaden.

De certificerende instelling (Kiwa) houdt toezicht op de kwaliteit van het geleverde werk van Makronyl.

De BRL SIKB 7800 kan hier worden gedownload.

Het certificaat van Makronyl is hier te vinden.

Hoe kunnen wij u helpen?

Contact