DEEL DE CHEMIE OP FACEBOOK

DEEL DE CHEMIE OP TWITTER

DEEL DE CHEMIE OP LINKEDIN

DEEL DE CHEMIE OP GOOGLE+

NEEM DIRECT CONTACT OP

DEEL DE CHEMIE OP YOUTUBE

KIWA BRL - K21009 opslagtanks

"Stationaire, drukloze, gelaste, enkelwandige of dubbelwandige thermoplastische kunststof opslagtanks worden veelvuldig gebruikt voor de bovengrondse opslag van chemicaliën."

DEEL DE CHEMIE

Stationaire, drukloze, gelaste, enkelwandige of dubbelwandige thermoplastische kunststof opslagtanks worden veelvuldig gebruikt voor de bovengrondse opslag van chemicaliën. Naast de eisen aan de opslagtanks voorziet BRL-K21009 ook in de eisen voor de opvangbakken. Ontwerp en berekeningen van opslagtanks en opvangbakken zijn conform de DVS-2205-1 t/m DVS-2205-5-normen. (voor veel voorkomende afminderingsfactoren zie DiBt medienlist)

Wanneer nodig?
Bedrijven die onder het Activiteitenbesluit (BARIM) vallen, zijn wettelijk verplicht om hun opslaginstallatie voor chemicaliën onder certificaat te laten installeren door een conform BRL-K903 gecertificeerde installateur. Een gecertificeerde installateur dient de installatie aan te leggen volgens een goedgekeurde RI&E alvorens een certificaat volgens BRL-K903 kan worden afgegeven. De tanks en lekbakken ten behoeve van de opslag van chemicaliën zullen onderdeel zijn van deze RI&E.
De RI&E van iedere tankinstallatie kan worden gestroomlijnd door gebruik van gecertificeerde producten. Dat maakt RI&E-aspecten die samenhangen met de gecertificeerde producten, overbodig. Opslagtanks en lekbakken die gefabriceerd zijn volgens de eisen van beoordelingsrichtlijn BRL-K21009, zullen in overeenstemming zijn met de eisen van de BARIM, RARIM en beoordelingsrichtlijn BRL-K903.
Ook bedrijven die vallen onder de BRZO zouden zeker zijn van de kwaliteitsborging van opslagtanks en opvangbakken met een tank die is voorzien van een BRL-K21009 certificaat.

Toepassingen

BEL ONS DIRECT